Diamel je doplněk stravy,
který obsahuje přírodní složky
s antioxidanty,
aminokyselinami,
vitamíny
a stopovými prvky
určené pro stimulaci
pankreatického metabolismu.
Diabetiků v ČR
Roční nárůst
Nemocných kteří
o tom neví
Cukrovka (Diabetes melitus)
onemocnění
projevující se zvýšenou
hladinou
cukru (glukózy) v krvi.
V České republice je více než
800 000 diabetiků
a tento počet
se každým rokem zvyšuje o 5 – 6 %.
Lékaři předpokládají,
že až
300 000 lidí o svém
onemocnění zatím neví.
Cukrovka vzniká v důsledku
nedostatečné
tvorby nebo v důsledku
nedostatečného využití
hormonu – inzulínu.
Inzulín je produkován buňkami
slinivky břišní a umožňuje glukóze
(krevnímu cukru) – přesun z krve
do buněk.
Pro buňky je glukóza
hlavním zdrojem energie.
Přítomnost glukózy v krvi
se nazývá glykémie.
Hodnoty glykémie se měří
a uvádějí v jednotkách
zvaných milimol na litr (mmol/l).
Pokud je v organizmu nedostatek
inzulínu nebo pokud
není dostatečně
využíván,
dochází ke hyperglykémii
(zvýšené hromadění glukózy v krvi ).
Naopak, pokud není přijato dostatečné
množství
potravy nebo je vyvíjena
intenzivní tělesná aktivita
bez dostatečného příjmu potravy,
dochází
k hypoglykémii
(snížení hladiny glukózy v krvi).
Normální hladiny glykémie u zdravého
člověka
se pohybuje mezi 4 – 6 mmol/l.
Z odborného hlediska je cukrovka
poruchou metabolismu.
Je to onemocnění, kdy dochází
k poruše
zpracování cukrů,
tuků a bílkovin
v organizmu.
Pokud není cukrovka (diabetes)
léčena
nebo pokud nejsou
dodržovány doporučené
zásady léčby,
může dojít ke vzniku
a rozvoji
dalších závažných onemocnění
a komplikací
(selhání ledvin,
oční komplikace,
poškození cév,
neurologické komplikace apod.).
Příčina vzniku cukrovky (diabetu)
není známa,
ale je známo
několik možných spouštěcích faktorů
jako např. genetické vlohy
a působení
vnějšího prostředí
(stres, virózy,
obezita, atd.)
či konstituční tělesné
faktory
(rasa, pohlaví, věk, apod.).
Z hlediska spouštěcího mechanizmu rozlišujeme několik typů diabetu:
O diabetes mellitus 1. typu hovoříme tehdy, když slinivka netvoří inzulin z důvodu úplného zničení buněk Langerhansových ostrůvků, jež normálně produkují inzulin. Tímto typem diabetu trpí asi desetina všech diabetiků, přičemž často vzniká již v dětství (nejčastěji v období puberty). Pacient pociťuje hlad a žízeň, výrazně častěji močí, pozoruje úbytek váhy, je často unavený. Může pociťovat bolesti břicha, změny v dýchání a je mu naměřena vysoká hodnota glykémie.
Diabetes melitus 2. typu (non-inzulin-dependentní diabetes mellitus) je metabolickou poruchou charakterizovanou zvýšenou hladinou glukózy v krvi při současné rezistenci na inzulin a relativním nedostatku inzulinu. Tímto typem trpí naprostá většina diabetiků (asi 90 %). Vyvíjí a projevuje se v průběhu středního až vyššího věku. Častější výskyt diabetes je u lidí obézních a lidí se sníženou tělesnou aktivitou. U většiny diabetiků typu 2 je onemocnění vzhledem k nenápadnému plíživému nástupu rozpoznáno, až když jsou přítomny příznaky pozdních komplikací, jako jsou únava/malátnost, rozmazané vidění, špatné hojení ran, ztráta citlivosti v rukou či nohou, časté infekce močového traktu, vysoký krevní tlak a cholesterol.
Těhotenská cukrovka trápí přibližně 2-6 % těhotných žen. Jedná se o poruchu glukózového metabolizmu, kdy produkce inzulínu v B-buňkách nestačí pokrýt zvýšené nároky matky a plodu (proti inzulínu působí hormony placenty). Těhotenská cukrovka může vzniknout v průběhu těhotenství jak u žen, které patří do tzv. rizikové skupiny, tak i u zcela zdravých žen. Ve většině případů se hladiny glykémie po porodu vrátí do normálu, ale matka je nadále sledována diabetologem.
Další vzácné typy diabetu mohou být způsobeny genetickým defektem B buněk pankreatu, genetickým defektem struktury inzulinu nebo chorobami pankreatu (onemocněním exokrinního pankreatu, endokrinopatie, chemikálie či léky, infekce, atd.). Uplatňují se u nich různé specifické spouštěcí faktory.
DIAMEL obsahuje molekulárně aktivované
antioxidanty,
aminokyseliny, vitamíny, minerály,
extrakt z hlávkového
salátu
a borůvek.
Účinnost DIAMELU byla testována
v řadě
klinických studií.
Použití DIAMELU jako podpora
při konvenční léčbě diabetu přináší řadu výhod:
obsah jedné želatinové kapsle | % DDD* | ||
---|---|---|---|
Arginin | 35,5 mg | ||
Glycin | 7,1 mg | ||
Kyselina fumarová | 35,5 mg | ||
Extrakt ze zeleného salátu | 152 mg | ||
Kyselina askorbová | 10,0 mg | 16,5 % | |
L-karnitin | 35,5 mg | ||
Ornithin | 17,7 mg | ||
L-cystein | 14,2 mg | ||
Sulfát zinku | 6,0 mg | 16,0 % | |
Calcium pantothenicum | 1,0 mg | 16,5 % | |
Pyridoxal | 0,33 mg | 16,5 % | |
Kyselina listová | 33,0 mcg | 16,5 % | |
Kyanokobalamin | 0,16 mcg | 16,5 % | |
Extrakt z borůvek | 345,0 mg | ||
Želatina | |||
* procento doporučené denní dávky |
Doporučené dávkování
je 3x denně
2 kapsle před hlavním jídlem
délka užívání nejméně dva
měsíce,
lze užívat
i dlouhodobě
DIAMEL je velmi dobře
snášen a nevzniká
na něj závislost.
2006 Advances in Diabetology - diabetes mellitus 2
J.A. Hernández Yero, D. Vargas González: Utility of Diamel in patients with type 2 diabetes mellitus receiving combination therapy with glibenclamide. Instituto Nacional de Endocrinología, Ciudad de la Habana, Cuba
2009 Journal of Diabetes - metabolic syndrome a diabetes mellitus 2
3rd International Congress on Prediabetes and the Metabolic Syndrome
2013 Journal of Diabetes - metabolic syndrome
E. Cabrera-Rode, N. Orlandi, Y. Padrón, C. Arranz, R. Olano, M. Machado, A. Hernández-Yero, R. Calderín, E. Domínguez: The effect of Diamel on patients with metabolic syndrome: a randomised, double-blinded, placebo-controlled study. National Institute of Endocrinology, Havana, Cuba a“Hermanos Amejeiras” Hospital, Havana, Cuba
BAT MARKETING s.r.o.,
Polní 1007,
664 42 Modřice
Tel.: +420 777 201 776
Batmarketing s.r.o. © 2016